De mannen van Amigo's begonnen zaterdag heel sterk aan hun wedstrijd maar de thuisploeg liet zeker niet begaan en kon lang aanklampen. In moneytime hielden de bezoekers echter beter de zenuwen in bedwang en maakten de set in 1 keer uit. (7-8, 15-16 en 22-25)

De 2de set was, mee door te veel persoonlijke fouten van de thuisploeg, een walk over voor Gea Happel Amigo's en onder impuls van de krachtig aanvallende Wouter Vriens en Jeroen Oprins was de klus vlug geklaard. ( 6-8, 10-16 en 18-25)

In de 3de set vonden onze mannen hun vechtlust terug en knokten zich terug in de wedstrijd. Dit leidde tot een 8-6 en 16-14 voorstand bij de technische time-outs. Maar naar het einde van de set staken de bezoekers een tandje bij en wonnen verdiend met 22-25 en 0-3. Toch kunnen onze mannen met opgeheven hoofd terugkijken op de match van gisteren. Ze hebben zich geweerd tot het einde maar ze waren niet opgewassen tegen de overmacht van een bijna foutloos spelende tegenpartij.

Zondag kon Mendo toch nog punten pakken door te winnen van Waasland Kruibeke. Een ploeg die we momenteel in de staart van het klassement terugvinden maar onze mannen mochten vandaag ondervinden dat het ontbreken van enkele basisspelers (oa door kwetsuren) die nu terug volledig speelkaar zijn aan de basis van deze onterechte rangschikking ligt. De mannen van het Waasland zijn dan ook bezig aan een spectaculaire remonte.

In set 1 legden Jeroen De Beleyr en zijn ploegmaats de thuisploeg meteen het vuur aan de schenen. Zowel aanvallend als verdedigend waren zij beter bij de les. Ook al konden de mannen van Mendo een kleine voorsprong opbouwen (via 8-6 naar 16-15, ze slaagden er niet in om die te behouden. Ook nu weer deden te veel persoonlijke fouten hen de das om. Waasland Kruibeke won dan ook met 22-25,

De mannen van Mendo waren even de kluts kwijt en lieten begaan. Jeroen De Beleyr maakte daar handiggebruik van door zowel Kenneth Janssens al Jelle Perremans op hun wenken te bedienen. Via 4-8 en 9-16 wonnen ze overtuigend met 17-25,

Onder inmpuls van de ingevallen Michel Mariën keerde de rust weer in de ploeg en onze mannen herpakten zich.

De vierde set begon gelijk opgaand en we kregen enkele prachtige rally’s te zien en de aanwezige supporters konden genieten van hoogstaand volleybal. Jeroen De Beleyr speelde zijn ploegmaats schitterend aan en die mepten er op los maar ook bij de thuisploeg vond de intussen ingekomen Toon Swinnen vlot zijn ploegmakkers. Mendo verdedigde sterk en leek aanvankelijk goed op weg om een tie-break uit de wacht te slepen maar als de wedstrijdleiding naar het einde van de set toe ten onrechte 2 punten toekent aan de bezoekers is de veer gebroken. Op basis van wat we de eerste 2 sets te zien kregen kon Mendo absoluut geen aanspraak maken op punten maar na het spannende matcheinde waren onze mannen enorm teleurgesteld dat ze toch geen punten uit de brand hadden kunnen slepen. Gimm E Waasland Kruibeke keerde tevreden huiswaarts met de volle buit.
Volgende weekend staan de heren van Mendo voor de moeilijke uitverplaatsing naar Achel maar ze nemen hun vechtlust mee :-)